622 poze   78917 vizite

APARITIA VOLTATULUI INDIAN

Asa cum indica si denumirea , acest minunat porumbel provine din India.Este o rasa de porumbei foarte veche.Prima referire, o face Tamul, crescator din sudul Indiei, care vorbeste despre un porumbel numit "Anna Pourra" folosit de printii si printesele indiene pentru a-si trimite mesaje de dragoste.Este descris ca un porumbel de un alb imaculat, cu coada infoiata si putin ridicata, in genul Rostov-ului de azi.Acesta se pare ca este stramosul Indianului.Denumirea de "Mail Pourra",in traducere porumbel-paun, apare abia in sec.7-8.Textele descriu un porumbel cu coada in forma de evantai , asemanatoare cu cea a paunului. Erau preferate exemplarele motate,deoarece accentuau asemanarea cu paunul, care este pasare sacra in India.Porumbelul popular asa numitele "Andapourams" (gradinile oraselor interzise) si facea parte, alaturi de elefanti, cai si pietre pretioase din zestrea printeselor indiene. Abia in sec 10 vechile scrieri pomenesc de aparitia exemplarelor incaltate, denumite "Singa Pourra"-porumbel leu. Se pare ca porumbel s-a format in nordul Indiei,pe malurile raurilor Gange si Bengal, dar datorita invaziilor otomane din sec 10-11, cresterea porumbeilor in aceasta parte a tarii a cunoscut un puternic declin. Dar in partea sudica a Indiei traditia a fost conservata si orasul Tanjore este renumit chiar si la ora actuala pentru voltatii, voltatii indieni si capuciniii, crescuti de localnici.
Desi originar din India , voltatul indian era inca departe de forma finala. In 1927, Gradina Zoologica din San Diego, comanda in India mai multe specii de serpi, care vin insotiti de porumbei vii, care serveau drept hrana pe timpul transportului. Asa ajung primii voltati in America. In 1939, Harvey Gatlin, socotit "tatal voltatului indian modern", reuseste sa-si procure 2 perechi de maturi. Din pacate, in 1943, din cauza evenimentelor ce erau in plina desfasurare, este nevoit sa renunte la porumbei. Dupa razboi, fascinat de frumusetea voltatului indian, incearca sa relanseze cresterea acestor porumbeii. Reuseste sa-si procure o femela , pe care pana sa-i gaseasca un mascul o imperecheaza cu un tobosar englez. In final reuseste sa faca rost si de mascul si cuplul incepe sa procreeze. Mai tarziu , Harvey va imperechea un mascul alb cu 2 femele de voltat tailandez, punand astfel bazele voltatului indian modern. Cativa ani mai tarziu, Tony Brancato, importa cateva exemplare din india, pe care le imperecheaza cu exemplarele obtinute de Gatlin si creeaza astfel asa numitul "tip alb" care va sta la baza standardului american.
Deasemenea un rol important in sedimentarea rasei l-au avut fratii Luden- Stan si Monty- care si-au adus contributia la crearea numeroaselor culori si desene intalnite la aaceasta rasa;semnificative fiind exemplarele albastre si arlechin.In decursul timpului, multi crescatori s-au aplecat asupra acestei rase, dar fara indoiala unul din cei mai reprezentativi ramane Gene Machado, ale carui exemplare albe obtinute in anii '70 puteau concura de la egal la egal cu exemplarele din zilele noastre. Un alt nume care trebuie mentionat este cel al lui Joe Caesar, crescator din arizona.In 1998, la Marea Expozitie Nationala, care a avut loc la San Bernardino, acesta reuseste performanta sa califice 10 porumbei de-ai sai(din 14) in Marea Parada a Campionilor. Expansiunea in Europa va urma in Anglia,Mall Watts, Vic Sylvester si Ken Shaw, importa dupa coasta de est, in 1989, mai multe exemplare de voltat indian, putin mai mici ca talie dar cu cozi foarte frumoase. Foarte mult s-a lucrat in directia obtinerii exemplarelot arlechin; majoritatea arlechinilor de azi fiind descendentii acelor produsi. De amintit Mall Watts care detinea o femela supranumita "Printesa Californiei". Mai aproape de zilelele noastre,Richard Zawiasa a importat din S.U.A., pentru mai multi crescatori din clunbul specializat din Marea Britanie, mai multe exemplare de calitate mult superioara celor existente pe plan local,exemplere de diferite culori:alb, negru, arlechin,albastrii si capaciti; aceste exemplare urmand a fi imperecheate cu liniile engleze de albastrii, rosii, galbeni, negrii si arlechini.
2814818486598517_Vj760Hdg_c
2814818486598517_Vj760Hdg_c
72198400246697340_iAlGSMXX_c
72198400246697340_iAlGSMXX_c
double trouble pigeon
double trouble pigeon
Indian Fantail Pigeon 37
Indian Fantail Pigeon 37
Ol yeller
Ol yeller
PigeonFanciers-1341703063-d_pic
PigeonFanciers-1341703063-d_pic
Rec. YellowYC 07
Rec. YellowYC 07
mascul 2012
mascul 2012
femela 2012
femela 2012
femela 2012
femela 2012
12; Pozitia capului
12
121; Pozitia cozi
121

Comentarii album • 4
florea1 7 februarie 2015  
Ff
Raportează
raul01 1 februarie 2015  
cei mai frumosi porumbei !! , si ceva interesant
Raportează
bundu 3 februarie 2013  
de fiecare data cand vad intentii de "luminare" a colegilor din acest domeniu, imi spun ca "uite cum am mai invatat ceva"
Raportează
tomacostel 8 ianuarie 2013  
interesant material......... felicitari
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.